Z1

Nedjeljom u 2 - Mirando Mrsić (11. ožujka 2018.)

2018-03-11 12 Dailymotion

ALEKSANDARU STANKOVIĆU u 727. emisiji 'Nedjeljom u 2' HTV-a, gost je član glavnog odbora stranke Mirando Mrsić, jedan od rijetkih koji je na SDP-ovoj konvenciji upozorio da s tom ştrankom nešto ne valja.
"Dodvoravanje desnici nije donijelo nikakve bodove ni Milanoviću niti SDP-u. To je bio jedan od razloga zašto smo izgubili izbore. Zašto je on to napravio, samo on to zna."
"Ono što sam intimno očekivao - da ćemo pogledati unatrag i vidjeti što smo radili u proteklih godinu dana te da iz tih pouka izvučemo određene zaključke - nije se dogodilo. Prošlost se zaboravila kao da ništa nije bilo. Nismo spoznali koji su razlozi zašto nam rejting pada i zbog čega smo među građanima nedoživljeni kao stranka koja nudi rješenja i da stvari mogu biti bolje."
"SDP se treba mijenjati, on se mora transformirati u drukčiju stranku nego što je sada. Ona se mora temeljiti na ljudima, vrijednostima i politikama. Ako toga nema onda građani neće znati zbog čega glasaju. Činjenica je da naše glasačko tijelo odlazi, da naši simpatizeri glasaju sada za 'Most' ili 'Živi zid'. To sam također upozorio na Konvenciji. Mislim da sam uputio poruke koje će odzvanjati u SDP-u."
"Ima mnogo ljudi u stranci koji razmišljaju kao ja. A trenutak kada će se početi mijenjati stvari u stranci će doći jer na ovakav način kao što je sada - ne ide."