Oglas

Strudla sa ljesnjakom

Mimina Kuhinja · 5,288 views
#Strudla sa ljesnjakom...Mimina Kuhinja

Strudla sa ljesnjakom

Tijesto:
500 g brasna
20 g germe
1 mala kaskica soli
150 ml mlakog mlijeka
80 g secera
80 g maslaca
1 jaje

Jaje i maslac moraju biti na sobnoj temperturi.
Prvo se otopi germa sa malo mlijeka i secera. Kad se germa rastopi dodajemo ostale sastojke. Sve dodamo osim maslaca. Maslac se dodaje na kraju. Tijesto mjesamo oko 5 min.


Fil od ljesnjaka:
200 g ljesnjaka
3 velike kasike secera
1 velika kasika meda
1 mala kaskica cimta
1 jaje
1-2 kasike kakao za kuhanje
Vanilija secer ili ekstrakt od vanilije
malo mlijeka ( 50 -100ml)

Sve sastojke od fila sjedinimo i dobro izmjesamo.

Tijesto se razvije i premaze sa filom od ljesnjaka. Zatim tijesto urolamo i pravimo pletenicu ili ostavimo u roli. Premazemo sa maslacem ili jajetom, i stavljamo ga peci.
Ako odmah pecemo stavljamo strudlu u hladnu rernu na 175 stepeni...jedno 30-35 minuta.Ako vise volite da vam tijesto jos malo odstoji ( pola sata) onda prvo zagrijemo rernu na 175 i stavljamo peci otprilike 25 do 30 min. Sve zavisi od Vase rerne.

Preljev od secera:
100-150 g secera u prahu
malo vode ili limunov sok

Hvala na gledanju
Dobar tek....Vasa Mimo TAGS - KEYWORDS - #Mimina Kuhinja

Strudla sa ljesnjakom

Tijesto:
500 g brasna
20 g germe
1 mala kaskica soli
150 ml mlakog mlijeka
80 g secera
80 g maslaca
1 jaje

Jaje i maslac moraju biti na sobnoj temperturi.
Prvo se otopi germa sa malo mlijeka i secera. Kad se germa rastopi dodajemo ostale sastojke. Sve dodamo osim maslaca. Maslac se dodaje na kraju. Tijesto mjesamo oko 5 min.


Fil od ljesnjaka:
200 g ljesnjaka
3 velike kasike secera
1 velika kasika meda
1 mala kaskica cimta
1 jaje
1-2 kasike kakao za kuhanje
Vanilija secer ili ekstrakt od vanilije
malo mlijeka ( 50 -100ml)

Sve sastojke od fila sjedinimo i dobro izmjesamo.

Tijesto se razvije i premaze sa filom od ljesnjaka. Zatim tijesto urolamo i pravimo pletenicu ili ostavimo u roli. Premazemo sa maslacem ili jajetom, i stavljamo ga peci.
Ako odmah pecemo stavljamo strudlu u hladnu rernu na 175 stepeni...jedno 30-35 minuta.Ako vise volite da vam tijesto jos malo odstoji ( pola sata) onda prvo zagrijemo rernu na 175 i stavljamo peci otprilike 25 do 30 min. Sve zavisi od Vase rerne.

Preljev od secera:
100-150 g secera u prahu
malo vode ili limunov sok

Hvala na gledanju
Dobar tek....Vasa Mimo